Huid- en Oedeemtherapie Brakelé is een paramedische praktijk voor huidverbetering, oedeembehandeling en nazorg van brandwonden(-littekens).

Wat is Huidtherapie?

Huidtherapie is het vakgebied dat de zieke of beschadigde huid behandeld. Binnen de huidtherapie wordt ook aandacht gegeven aan  advies over huidaandoeningen en huidverzorging. Huidtherapie is sinds 2011 direct toegankelijk geworden, dat wil zeggen dat u ook zonder verwijzing terecht kan. Huidtherapeuten hebben de HBO opleiding Huidtherapie afgerond en hebben een beschermde titel.

Huid- en Oedeemtherapie Brakelé is gespecialiseerd in de nazorg van brandwondenlittekens. Hiervoor is een opleiding gevolgd post HBO Huidtherapie na Brandwonden in samenwerking met de Brandwondenstichting en de brandwondencentra.
Sinds 2014 ligt de nadruk op acne en anti-aging (anti-rimpel) behandeling, waarbij door een combinatie van behandeltechnieken het mogelijk is om zichtbaar resultaat te zien na slechts één behandeling. Wel zijn er meerdere behandelingen nodig om tot een optimaal resultaat te komen.

Binnen de acne en anti-aging behandeling maakt Huidtherapie Brakelé gebruik van naaldloze mesotherapie, LED rood/blauw lichttherapie en diverse peelingen van Dermappeal. Naaldloze mesotherapie is het in de huid brengen van geconcentreerde werkstoffen met behulp van een elektromagnetisch veld. Hierdoor kunnen deze werkstoffen dieper in de huid dringen en dus werkzamer zijn.

Bij Rood/blauw lichttherapie (LED lichttherapie)  wordt gewerkt met licht dat een specifieke intensiteit en kleur heeft. De verschillende lichtgolven hebben elk een eigen uniek effect op de verschillende lagen van de huid. Het licht kan worden ingezet bij het behandelen van acne, rimpelvorming, maar ook oppervlakkige littekens, verminderde weerstand van de huid of bij irritatie en zonneschade. Huidtherapie Brakelé maakt gebruik van het DEESSE LED therapiemasker.

Bij de Dermappeal peelingen zijn er diverse mogelijkheden, van milde Pumpkin peeling tot de sterkere peelingen zoals o.a TCA of Jessner. Zowel de mesotherapie als de LED lichttherapie en peelingen kunnen apart gedaan worden, maar door ze te combineren kan er een beter en sneller resultaat ontstaan.

Vergoeding

In veel gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar behandelingen bij de huidtherapeut. Wel geldt dat u aanvullend verzekerd dient te zijn.

Informatie

Angelique Brakelé GSM 06-54693992 of

Voor meer informatie zie ook www.huidtherapiebrakele.nl

Lid van

ANBOS, Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, Nederlands Lymfoedeem Netwerk, Netwerk Huidtherapie na Brandwonden, Nederlandse Vereniging van Brandwondenzorg, BIG geregistreerd.