Huidtherapie Brakelé

Huidtherapeute

Over huidtherapie brakelé

Even voorstellen
Ik ben Angelique Brakelé, huidtherapeute.

Historie
Ik ben Angelique Brakelé en ik ben oorspronkelijk gestart met de opleiding fysiotherapie, maar kwam tijdens de studie erachter dat mijn hart hier toch niet lag. Ik wilde de kennis en vaardigheden die ik reeds had opgedaan gebruiken en ben terecht gekomen bij de opleiding Huidtherapie. Vanaf het allereerste moment zat ik helemaal op mijn plek en dat is tot op heden zo gebleven.

In 1992 heb ik mijn diploma schoonheidsverzorging behaald en in 1995 mijn diploma Huidtherapie. Ik wilde mij graag verder specialiseren in de littekenbehandeling, zodoende begon ik aan de post-HBO opleiding Huidtherapie na Brandwonden, die ik in 2011 heb afgerond. Omdat ik in aanraking kwam met natuurgeneeskunde heb ik in 2014 de cursus Dermatherapie op natuurlijke basis gevolgd waar het accent ligt op een natuurlijkere aanpak van huidproblemen.

Sinds 1997 is mijn praktijk gevestigd in het Aandachtscentrum Heerlen.

Contact

Huidtherapie Brakelé
Angelique Brakelé
Hei Grindelweg 73
6414 BS Heerlen
06-54693992
E: info@huidtherapiebrakele.nl
www.huidtherapiebrakele.nl
  

Voor wie?

Huidtherapie Brakelé is een paramedische praktijk voor Huidtherapie en Cosmetische Huidverbetering en is gespecialiseerd in de behandeling van acné, rosacea, pigmentstoornissen, huidveroudering en zonbeschadigde huid:

Acne
Acne is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een huidaandoening waarbij kleine ontstekingen in de huid rondom de talgklieren ontstaan. Vrijwel iedereen in de puberteit kan ermee te maken krijgen, maar de ernst ervan kan verschillen. Toch kan acne ook na de puberteit voorkomen en hinder geven.

Rosacea
Rosacea is een huidaandoening in het gezicht. Belangrijke kenmerken zijn blozen, roodheid, bultjes, puistjes en couperose (uitgezette bloedvaatjes). Rosacea kan een pijnlijk of branderig gevoel geven.  

Pigmentstoornissen
We spreken van pigmentstoornissen als er te veel of te weinig pigment (kleurstof) in de huid zit.  

Hyperpigmentatie
Pigment, ofwel melanine, is een kleurstof die kleur geeft aan je haren, de iris van je oog en aan je huid. Naarmate het lichaam ouder wordt, kunnen hormoonveranderingen, stress en vochtgebrek de aanmaak van pigment stimuleren. Dit noemen we hyperpigmentatie. Door dit proces ontstaan er pigmentvlekken: ontsierende verkleuringen in het gezicht of elders op het lichaam. Ook zonnebaden zonder bescherming leidt in de meeste gevallen tot pigmentvlekken.

Zonbeschadigde huid 
Langdurige blootstelling aan zonlicht kan kleine schilferige plekjes op de huid veroorzaken, de actinische keratose. De plekjes ontstaan op de huid die vaak in de zon komt. Zonneschade komt veel voor bij mensen boven de 40 jaar. Deze zonneschade geeft een groter risico op het ontstaan van huidkanker. Ook de huid die overmatig pigment heeft door te veel blootstelling aan zonlicht heeft een groter risico op het ontstaan van huidkanker.

Huidveroudering
Bij het ouder worden veranderd de huid, de hoeveelheid collageen en elastine nemen af. Dit zijn de stoffen die zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooien vertonen en er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan.

Zonbeschadigde huid
Het huidverouderingsproces gaat nóg sneller door overmatige blootstelling aan de zon. Dit wordt ook wel photoaging genoemd. UV-straling tast het collageen en elastine aan zodat de huid haar stevigheid en veerkracht verliest. UV-straling geeft ook beschadiging van het DNA, hetgeen kan leiden tot huidkanker.

Behalve door zonlicht wordt huidveroudering ook veroorzaakt door roken, hierdoor wordt ook het collageen en elastine sneller afgebroken en krijgt de huid vaak een grauwe, doffe kleur.

Therapie

Voordat de behandeling start wordt eerst een uitgebreide huidanalyse gedaan met de Observ 520 om zo zeker te zijn van de juiste behandeling of geadviseerde huidverzorgingsproducten. De Observ 520 maakt zichtbaar wat het blote oog niet ziet. Met dit apparaat is het mogelijk om de dieper gelegen huidlagen in kaart te brengen, zodat huidproblemen al aangepakt kunnen worden voordat ze zichtbaar worden. Op deze manier krijg je een op maat gemaakt advies en behandeling. 

Huidverbetering
Huidtherapie Brakelé werkt bij de huidverbeterende behandelingen met cosmeceuticals in plaats van cosmetica, waardoor de huid effectief in de diepte verbeterd wordt. Dat komt omdat ze biologisch actieve ingrediënten bevatten die de diepere lagen van de huid bereiken. Vaak bevatten cosmeceuticals retinol, glycolzuur, melkzuur, krachtige antioxidanten, vitamine C en E, hyaluronzuur, peptiden en stamcellen en zijn daarom uitsluitend op advies van huidtherapeut, dermatoloog of huidspecialist te verkrijgen. 

…en meer
Verder kunt u terecht voor camouflage, elektrische epilatie, oedeemtherapie, nazorg van brandwondenlittekens, overige littekenbehandeling.

NB: In veel gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar behandelingen bij de huidtherapeut. Wel geldt dat u aanvullend verzekerd dient te zijn.

Info

Heeft u vragen over de behandelingsmethode of heeft u een klacht, bel dan: 06-54693992. Wij staan u graag te woord.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stuur Angelique een bericht